Підсумки міжнародного проєкту Study Visit

06 липня 2023 · 4 хвилини читання

Як може виглядати обмін досвідом між вчителями математики чи географії? Ми можемо собі уявити цей процес, карти, таблиці та сотні слайдів, до яких прикута увага людей. Але як щодо вчителів фізичного виховання? Вони змагаються на швидкість бігу, стрибки в довжину чи кількість присідань?

Обмін досвідом між вчителями фізичного виховання — головна мета проєкту Study Visit, який команда Klitschko Foundation втілювала за фінансової підтримки International Visegrad Fund у партнерстві з Towarzystwo Sportowe Iron Man та Musketeers Water Skyball Association. 

Про те, як українські вчителі фізичного виховання навчались у Польщі та що нового дізнались читайте далі.

На минулому тижні 8 українських вчительок фізичного виховання брали участь у міжнародному проєкті Study Visit, який відбувався в м.Ополе, Польща. Місія проєкту полягає в тому, аби створити мережу звʼязків між польським та українськими вчителями і познайомити українців з польською системою викладання фізичного виховання.

“На перший погляд уроки нічим не відрізняються від українських. Вчитель розміщує дітей в колі та під час тренувальних вправ постійно змінює лідера, який показує вправи. Окрім вправ уроки насичені багатьма іграми, щоб діти взаємодіяли між собою. Сам педагог грає роль демонстратора всіх елементів вправ та ігор. Тривалість уроків і перерв такі ж, як в Україні” — ділиться Олена Дядя з с. Шевченково на Черкащині.

Про те, чим відрізняються уроки ділиться з нами Любов Черняк, вчителька з м. Колки, Волинської області: “На уроках фізичного виховання у Польщі приділяється значна увага плаванню для усіх дітей. Також вони грунтовно вивчають певні види спорту, які виділяють в окрему дисципліну. Також у Польщі практикують певні види спорту за межами спортивних майданчиків, які розташовані за межами навчального закладу. Це можуть бути як загальноміські спортивні центри, так і локальні спортклуби та стадіони” — ділиться своїми враженнями Любов.

“Спорт — це основа здорової нації, а в умовах війни заняття спортом важливі для нормального фізичного та ментального стану. Саме тому наша команда продовжує місію з навчання та розвитку вчителів фізичного виховання. Цей проєкт чудова можливість не лише для розвитку та обміну досвідом, а й мотивації втілювати нові ініціативи в Україні” — розповідає директорка фонду Ангеліна Осадча.

Зараз ми продовжуємо шукати нові можливості для того, аби реалізувати якомога більше проєктів для вчителів та підлітків. І ми безмежно вдячні за фінансову підтримку International Visegrad Fund та партнерам проєкту Towarzystwo Sportowe Iron Man та Musketeers Water Skyball Association.



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Photo 2022 07 27 00.09.23 Klitschko Foundation, а що там у 2021?
28 липня 2022 · 7 хвилин читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання
Frame 200 2
18 травня 2022 · 10 хвилин читання