Про досвід участі у проєкті від директорки Макарівського ліцею №2

15 січня 2024 · 4 хвилини читання

Klitschko Foundation реалізує проєкт «Старт до Успіху». Мета проєкту — покращення якості освіти у постраждалих від війни школах. Через надання школам нових меблів, стільців, парт, а ще ноутбуків, проекторів та інтерактивних дошок, розширяться освітні можливості, що у свою чергу покращить засвоєння інформації учнями.

Оксана Анатоліївна працює в освіті вже 28 років. Вона викладає математику та фізику, а з 2021 року очолює Макарівський ліцей №2. У розмові зізнається, що змогла поєднати роботу і хобі в одному занятті. Вона пишається своїми учнями та разом з ними готується до різних конкурсів, свят та олімпіад з математики. Її особлива методика полягає в тому, що вона навчає своїх учнів розвʼязувати складні математичні задачі на прикладі життєвих ситуацій.

У Макарівському ліцеї № 2 вже півроку навчаються в оновлених класах. Сьогодні ми дізнаємось від директора навчального закладу про те, які зміни у навчальний процес вдалось втілити у нових умовах.

Які перші враження від участі у проєкті? 

Для учнів двох класів – це був приємний сюрприз, якщо учні 10 класу долучалися до розвантаження меблів, комплектування та розстановки, то учні 5 класу свій навчальний кабінет побачили 1 вересня. І це було захоплення, здивування і «вау».

Які зміни ви відчуваєте завдяки цьому проєкту, вплинули на навчальний процес та комфорт учнів?

Інвентар, який ми отримали, створив у нашій школі новий освітній простір. Комфортні меблі та сучасна техніка мотивують та націлюють учнів на продуктивну роботу. 

Які нові можливості відкрилися для вас та ваших колег завдяки цьому проєкту?

Різноманітні інтерактивні додатки для навчання дозволяють нашим вчителям застосовувати нові підходи для освіти. Ми розробляємо тестові завдання, презентації, демонструємо відеофайли. Мультимедійне обладнання розбавляє ритм уроку, надає можливість проводити відеоконференції, віртуальні подорожі, зустрічі та навіть впроваджувати елементи STEM-освіти.

Які результати ви побачили у ваших учнів після впровадження цих змін у навчальний процес?

Зросла ефективність уроків. Діти із задоволенням готують повідомлення, презентації для уроків, у вільний час грають у ігри, переглядають мультфільми та фільми, відпочивають, займаються гуртковою роботою чи волонтерством. Навчання пожвавилось і це важливо, адже діти – наше майбутнє.

«Старт до Успіху» – проєкт Klitschko Foundation, місія якого полягає у оновлені меблів та встановленню інтерактивних комплексів у школах. В межах першого етапу проєкту, команда Фонду оновила 14 класів у 7 школах Київської, Чернігівської та Черкаської областей.



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Photo 2022 07 27 00.09.23 Klitschko Foundation, а що там у 2021?
28 липня 2022 · 7 хвилин читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання
Frame 200 2
18 травня 2022 · 10 хвилин читання