Klitschko Foundation, а що там у 2021?

28 липня 2022 · 7 хвилин читання

Цьогоріч ми реалізували всі заплановані проєкти, запустили перший в Україні освітній діджитал-простір та продовжити бути в п’ятірці найбільш впізнаваних благодійних фондів України. Саме тому доведеться поставити на паузу «Сам Удома» та відкласти мандаринки в сторону, адже настав час рефлексій за роком, що минає…

Розпочали ми рік з того, що долучились до міжнародної ініціативи Football v Homophobia. В її межах ми втілили проєкт Football for everyone, де нашими партнерами були Fare Network. Суть проєкту полягала в тому, що 50 вчителів фізичного виховання навчились як боротись з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт та футбол, зокрема. Саме для яких ми створили ком’юніті, де вони мають нагоду обмінюватись корисним досвідом та прослухати лекції на ці теми. 

Спільно з Аспен Інститут Київ ми продовжили втілювати проєкт «Обрії Майбутнього» і реалізували 7 та 8 потік! Таким чином об’єднали 40 підлітків у колі тих, хто не боїться висловлювати свої думки, хоче бути почутим, готовий вести діалог та розвивати навички креативного та критичного мислення. Усе це не було даремно, бо далі локальні проєкти наших випускників розширили це коло, і понад 120 підлітків долучились до локальних ініціатив!  

Важливою подієї, що змінила напрям діяльності фонду став запуск власної діджитал-платформи Impactum! Створена разом з компанією Winner, платформа є першим в Україні освітнім діджитал-простором. На цій платформі першим реалізованим проєктом стала “Синергія” — проєкт для молоді, батьків, вчителів та працівників БО і ГО, що має на меті розвиток навичок 21 століття. Вже зараз проєкт налічує 3444 учасників, з яких понад 1800 стали випускниками і долучились до інших проєктів фонду!

Не менш активно та ефективно ми розпочали літо! А саме проєктом Dreamship, який має на меті інтегрувати студентів-українців закордоном в українське професійне середовище. В межах цього проєкту, студенти закордонних університетів проходили стажування в Україні. Таким чином через цей проєкт ми намагались показати, що в Україні є круті перспективи для роботи та досягнення професійних цілей! Дякуємо командам Мистецького Арсеналу, ProBonoClub та NFZ Pitch, що допомагали робити це разом! А 12 стажерам, що завершили проєкт дякуємо за сміливість! 

Екватор року видався досить насиченим, зокрема на платформі Impactum, де відбувся проєкт «Школа Успіху». 18 спікерів мотивували молодь зі всієї України брати відповідальність на себе та не боятись творити зміни у своїх громадах. Зараз ми маємо 38 випускників, які залучили на локальні проекти «Школа Успіху» у своїх містах понад 1000 учасників.

В межах проєкту Democracy Hub, ми також організували Great Debate Camp — 5-денний дебатний онлайн-табір для підлітків з України та Данії, покликаний розвивати культуру дебатів та міжкультурні зв’язки між молоддю.

Ще одним крутим проєктом для молоді став Challenge Academy. 30 підлітків з України та Німеччини пройшли 6-денний інтенсив за програмою, побудованою за методом Володимира Кличка, «F.A.C.E. — the Challenge». Крім того їм допомагали 3 ментора, які створювали потрібну атмосферу в командах та допомагали учасниками успішно завершити проєкт. Але це б не було втілено в життя без допомоги DFB-Stiftung Egidius Braun.

Ми дуже раді бачити як в Україні розвивається культура благодійності, що вкотрий раз довели 20 учасників проєкту ProCharitу. Це представники благодійних організацій зі всієї України. Метою цього проєкту є допомога іншим благодійним фондам отримати знання, необхідні для підвищення рівня діяльності їхніх організацій. 

Завдяки Max Sport Iron Man, ми створили ком’юніті для 20-ти вчителів фізичного виховання з 6-ти країн Європи, де вони зможуть обмінюватись досвідом та знаннями в межах міжнародного проєкту Study Visit.

Традиційно нову пору року ми розпочали на платформі Impactum, де стартував проєкт «Посилка Успіху». Його суть полягає у тому, що вчителі фізичного виховання після пройденого теоретичного матеріалу отримали спортивний інвентар у свої школи, але це було б неможливим без допомоги Посольства США в Україні. Ми були дуже щасливі побачити на проєкті тих людей, які своїм прикладом руйнують стереотип про незацікавлених у своїй роботі «фізруків», які б могли грати в Барселоні, але вони викладають у школах, бо відчувають, що їхня місія - розвивати молоде покоління.

Нам також дуже приємно, що цього року 30 учнів змогли знайти своє місце у суспільстві на проєкті eleMentor завдяки підтримці 30-ти менторів! Цей проєкт був для нас пілотним і ми дуже хочемо, аби він мав продовження в 2022 році!

Ще одним масштабним проєктом, який складається з трьох етапів, став Democracy Hub. Ми організували його спільно з нашими датськими партнерами Crossing Borders та CISU. В межах цього проєкту, ми провели тренінги для підлітків. Наступним етапом став Great Debate Camp — 5-денний дебатний онлайн-табір для підлітків з України та Данії, покликаний розвивати культуру дебатів та міжкультурні зв’язки між молоддю. У реалізації турніру нам допомагала Федерація Дебатів України. Останнім етапом проєкту було створення онлайн-курсу Democracy Hub, який ви до кінця наступного року можете пройти на платформі Impactum. Загалом проєкт показав, що тема демократії є актуальною для підлітків, адже перші 2 етапи проекту успішно завершили 137 осіб.

Під завісу цього року стартував проєкт Zero Waste School, який діє вже 4 рік завдяки Фундації Кока-Кола. На даний момент учні та вчителі шкіл проходять навчання, де вивчають не лише всі тонкощі еко-дружного способу життя, а ще його впровадження в своїх громадах, які зазвичай не зацікавлені в цьому. А вже на початку наступного року учні та вчителі почнуть реалізацію локальних проєктів у своїх громадах.

Ми щиро дякуємо всім, хто був з нами весь цей рік, усім учасникам за їх сміливість долучатись до наших проєктів, партнерам та усім, хто працював з нами та надсилав свої внески. Ми б точно не зробили жоден з цих проєктів без вас, адже ви є частиною великої ком’юніті фонду, що надихає, мотивує постійно вдосконалюватись і реалізовувати дійсно актуальні проєкти!

Ми обіцяємо, що у 2022 рік ми йдемо зі ще більшою кількістю якісних проєктів та ідей. Дуже хочеться вже розповісти про всі плани, але спойлерити не будемо. Можемо хіба, що сказати, що наші проджект-менеджери вже потирають руки і дуууже чекають нового 2022-го.

Бажаємо кожному з вас в новому році сили та натхнення здійснювати зміни. Не зупиняйтесь на досягнутих цілях, ставте нові, здійснюйте та ставайте кращою версією себе.

Fight for you dreams in 2022!



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання
Frame 200 2
18 травня 2022 · 10 хвилин читання