Гуманітарна допомога: як це працює?

28 червня 2022 · 7 хвилин читання

Із початком повномасштабної війни в Україні, ми усвідомлюємо те, що проводити наші проєкти в звичному форматі ми не можемо, поки перед українцями стоїть найбільший виклик — зберегти своє життя та життя близьких у війні з росією. Саме тому, команда фонду відкрила новий напрям роботи — надання гуманітарної допомоги. Ми успішно запустили цей процес, але разом із тим стикнулись з невірним уявленням людей про це. Тут ми розвінчуємо поширені міфи про те, як працює гуманітарна допомога.

Міф: 
Команда фонду відійшла від своїх основних напрямів роботи — організації спортивних та освітніх проєктів. Тепер займається виключно гуманітарною допомогою.

Правда: 
Klitschko Foundation існує вже 18 років. Щоб не відбувалось в суспільстві, у фонді завжди були пріоритетні напрями роботи, які не змінювались ніколи — це підтримка освіти та спорту. Із початком війни ми розуміли, що продовжувати це робити в звичному для нас форматі неможливо. Надто вже змінились пріоритети і потреби в українців. Навряд чи сидячи в бомбосховищі підліток думає про те, який онлайн-курс йому пройти в цей момент. Тому ми вирішили, що гуманітарна допомога має зайняти своє місце в діяльності фонду. Бо спочатку ми маємо забезпечити українців життєво необхідними речами, а вже тоді дбати за інші складові. Але ми не забули про освіту і спорт. Ми знаємо точно, що колись закінчиться війна, і перед українцями постане ще один важливий виклик — це економічне відновлення країни. Саме молодь буде рупором змін і двигуном руху країни вперед. Тому команда нашого фонду продовжує свою роботу у таких напрямках: гуманітрана допомога, підтримка ментального здоров’я, освітні та спортивні проєкти. При цьому ми зосереджуємось на нашій нестримній волі бути вільними, ми залишаємося гнучкими у виконанні наших планів, демонструємо досконалу координацію та абсолютну витривалість.

Міф:
Уся команда Klitschko Foundation 24/7 чекає, поки на пошту прийде запит від когось про гуманітарну допомогу. А коли такі надходять, то команда силою думки переносить вантажі в Україну і з космічною швидкістю розсилає все необхідне в кожен куточок України. Ну, і далі знову очікує на новий лист на пошті. 

Правда: 
Ми маємо базу організацій та фондів, з якими співпрацювали раніше в межах інших проєктів. Саме ці запити ми намагаємось задовольнити в першу чергу. Разом з партнером BGV Charity Fund ми шукаємо постачальників та менеджиримо процес зі свого боку, щоб допомога надходила в Україну максимально швидко та потрапляла до тих, хто справді цього потребує. 

Ми розуміємо, що запитів на гуманітарну допомогу більше, ніж ми можемо забезпечити в цей момент, проте це не означає, що ми їх ігноруємо. Наша команда постійно працює над тим, аби знайти додаткове фінансування для гуманітарної допомоги. Ми активізуємо нашу міжнародну спільноту. Домовляємось із партнерами. Тримаємо руку на пульсі негайних потреб — найнеобхідніших товарів, медикаментів та медичного обладнання. І найголовніше — діємо!

Наша електронна пошта завжди відкрита до будь-яких запитів. І навіть, якщо зараз ми не можемо гарантувати вам, що відразу ж задовольнимо ваш запит. Але ми будемо мати на увазі ваші потреби і у разі, якщо ми розширимо об’єми нашої допомоги, то зможемо забезпечити і вас усім необхідним. 

Міф: 
Та “гуманітарку” доставити — простіше простого. Раз, два і готово. Цим навіть півлюдини займатися може. 

Правда:
Щоб гуманітарна допомога потрапила до людей у різних куточках України, то вона має пройти не такий вже й простий шлях. Ціла команда фахівців має працювати над тим, щоб вантажі потрапляли до кінцевих споживачів швидко та своєчасно. 

Давайте візьмемо конкретний приклад — доставка ліків до лікарні у Харківській області. Ось як виглядає цей процес поетапно:

  1. Отримуємо перелік необхідних ліків від медичного закладу.
  2. Разом з BGV Charity Fund шукаємо постачальника необхідних ліків закордоном.
  3. Купуємо товари в необхідній кількості.
  4. Формуємо вантаж закордоном.
  5. Знаходимо перевізника та відправляємо ліки через кордон на склад в Україні. Це звучить супер просто, але усім нам відомі зараз проблеми з паливом, тому цей процес має свої підводні камені. 
  6. Паралельно з’ясовуємо усі питання з документацією, аби всі процеси були прозорі та підзвітні. Це і питання купівлі ліків, перетину кордону, дозволів на ввезення певних препаратів тощо. Це дуже важлива складова, бо без неї організувати усі етапи неможливо.
  7. Відправляємо вантаж до складу у Україні, а згодом до медичного закладу. Отримуємо від нього необхідну документацію та звіт. 
  8. У медзакладі розподіляють гуманітарну допомогу між пацієнтами. 

Важливо розуміти, що паралельно ми працюємо над доставкою не одного конкретного вантажу, але кількох, фандрейзимо кошти, шукаємо партнерів і ще багато процесів, які виникають під час роботи. 

А ще, ми б дуже хотіли звернути вашу увагу на те, що команди людей, які працюють над наданням гуманітарної допомоги — це звичайні люди. Кожен з них переживає цей непростий час по-своєму і намагається не сидіти склавши руки, а діяти. Тому пам’ятайте про це і підтримуйте Klitschko Foundation!

Ви завжди можете допомогти через донейт на нашому сайті. Навіть найменша сума — важлива!

З будь-яких питань пишіть нам на пошту [email protected]



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Photo 2022 07 27 00.09.23 Klitschko Foundation, а що там у 2021?
28 липня 2022 · 7 хвилин читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання
Frame 200 2
18 травня 2022 · 10 хвилин читання