Як участь в «Обріях майбутнього»‎ допомогла перейти з режиму «dreamer»‎ у «fighter»

16 лютого 2021 · 5 хвилин читання

Ліза з Рівного поділилась своєю історією участі у проєкті «Обрії майбутнього».

«Філософія — це рятувальний жилет для тих, хто цікавиться всім відразу і хоче віднайти гармонію з самим собою»,‎ — каже Ліза.

Історія участі дівчини у проєкті «Обрії майбутнього» бере свій початок ще з середини літа, коли її подруга розповіла про Klitschko Foundation та розмаїття можливостей, які надає фонд. У той же день дівчина вирішила дослідити діяльність фонду —вздовж і впоперек передивилась сайт фонду та соціальні мережі, прочитала відгуки учасників і з усіх проєктів обрала для себе той, який полонив її найбільше — «Обрії майбутнього»‎! З того моменту чекала, коли ж відкриють набір.

У день, коли на пошту дівчині прийшов лист про участь, Ліза просто не знала, що робити з її емоціями — радість переповнювала. Лист про підтвердження участі означав, що тепер вона має всі шанси перейти з режиму «dreamer»‎ в «fighter»‎!

«Вміючи міркувати, ти точно отримуєш «доступ»‎ до критичного мислення, креативності, винахідливості, аналізу та багато інших навичок, без яких існування поміж людей —неможливе. Розвинути у собі всі ці навички я мала шанс на онлайн-семінарі. Після прочитання всіх філософських текстів‎та розмов з однолітками про їхнє істинне значення, я почала бачити в звичайних, буденних справах різні аспекти. Це допомагає аналізувати проблему зсередини та робити найреалістичніші висновки. Під час групових завдань я змогла розвинути в собі креативність та винахідливість, оскільки нестандартні проблеми потребують нестандартних рішень! А ще я неймовірно вдячна за те, що змогла побороти свій страх публічних виступів. Уявіть — усе це зі мною відбулось за 3 дні семінару!» — ділиться Ліза своїми враженнями про проєкт.

Свої знання та навички дівчина далі мала змогу передати своїм одноліткам на локальному філософському семінарі «Обрії майбутнього. Рівне»‎, який відбувався в онлайн-форматі. Оскільки для дівчини це був перший досвід організаторки, то викликів було чимало. Спочатку навіть була невеличка паніка — як зацікавити учасників, зробити анонсування, як скласти план заходу, кого запросити у ролі спікера, як домовитись про публікації в медіа. Та всі ці виклики дівчині вдалось подолати. Як результат — «Обрії майбутнього.Рівне»‎ реалізовано!

«Мій локальний проєкт — це чи не найкраще, що трапилось зі мною за весь 2020 рік. З самого початку ідея реалізації локальних «Обріїв майбутнього»‎ здавалась мені гарною можливістю показати своїм одноліткам, що, в першу чергу, існує дуже багато різних можливостей для саморозвитку. По-друге, я мала шанс поділитися з учасниками знаннями, що отримала на основному проєкті. Організатори проєкту дали мені величезну кількість інформації та ресурсів, які допомогли систематизувати всі організаційні етапи та провести проєкт успішно. Більше того, я мала змогу будь-коли звертатися за допомогою до працівників фонду, за що я неймовірно вдячна. Я також не обійшлась без підтримки родичів та друзів, а допомога з боку учасників «Обрії майбутнього 6.0.» дуже вразила мене‎. За час участі в «Обріях майбутнього» ми дійсно стали сім'єю, тому з будь-якими труднощами завжди допомагали і досі допомагаємо один одному»,‎ — розповідає про свій перший досвід організації проєкту Ліза.

Дівчина радить кожному взяти участь в «Обріїх майбутнього»‎! Ліза переконана, що це чудова можливість за невеликий час відкрити себе з іншого боку, вийти із зони комфорту та спробувати щось нове. 

«Крім величезної кількості інформації та вражень від діалогів, руханок та групових робіт, кожен учасник має шанс стати частинкою «сім'ї обріїв»‎, яка залишається в серці назавжди. Ця спільнота повна однодумців та людей, які надихають один одного буквально кожної хвилини»,‎ — цю причину для подачі на проєкт своїм одноліткам Ліза називає найголовнішою.

До речі, вам не потрібно чекати поки відкриється анкета на проєкт, як це робила Ліза. Бо подати анкету можна вже зараз. 

Більше про проєкт і те, як подати анкету, читайте у розділі «Проєкти».



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Photo 2022 07 27 00.09.23 Klitschko Foundation, а що там у 2021?
28 липня 2022 · 7 хвилин читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання