Проєкт «Посилка успіху» завершився!

23 липня 2020 · 3 хвилини читання

18 липня 2020 року на стадіоні НСК «Олімпійський» відбулося офіційне завершення навчальної частини проєкту «Посилка успіху», реалізованого Klitschko Foundation за підтримки UEFA Foundation for Children. Далі на учасників чекає практична частина — реалізація власного проєкту.

Минулий рік став знаковим роком для розвитку «Посилки успіху»: у 2019 році в проєкт було інтегровано освітній модуль, оскільки ми розуміли, що варто працювати над свідомістю людей. Раніше ми відправляли посилки зі спортивним інвентарем у школи України, які не мали необхідного обладнання, тепер же надаємо разом з посилку і надаємо знання вчителям, щоб вони використовували їх під час проведення уроків фізичного виховання, заохочували своїх учнів до занять спортом і підтримували їхнє бажання займатись різними видами спорту. Введення карантину стало викликом у 2020 році, але спорт — це завжди виклик, тому ми вирішили перенести проєкт в онлайн-формат та ще раз довести, що вчителі фізичного виховання можуть абсолютно все.

Протягом червня вчителі фізичного виховання з усієї України пройшли інтенсивний онлайн-тренінг, наповнений лекціями від провідних фахівців та тренерів України та практичних завдань в командах з менторами. Директорка Klitschko Foundation, Аліна Носенко, розповіла учасникам про самовизначення, командну роботу та Цілі сталого розвитку. Разом з Софією Тарасюк та Марією Паливодою учасники дізнались більше про комунікації у локальному проєкті. Про здоровий та активний спосіб життя учасники поговорили з Юрієм Журавським. Невід’ємною частиною тренінгу були лекції про психологію дітей. Завдяки вебінару психологині Катерини Гольцберг вчителі фізичної культури з’ясували, як подолати булінг серед дітей шкільного віку через спорт. Крім того, психологиня Марина Мосьпан допомогла учасникам поглибити своє розуміння дитячої психології. А Валентин Зелінський — учасник «Посилки успіху» 2019 року поділився своїм досвідом роботи і розповів про те, як він проводить уроки фізичного виховання так, щоб в кожного учня була мотивація займатись спортом.

Незважаючи на онлайн-формат, вчителі фізичного виховання змогли покращити навички командної роботи, зійшовши на Еверест протягом інтерактивної бізнес-симуляції, проведеної Олександром Вишневським. Завдання полягало в тому, щоб разом зі своєю командою віртуально досягти вершини Евересту, при цьому обговорючи зі своєю командою кожен крок, вирішуючи певні питання чи проблеми і аналізуючи після гри поведінку один одного. Це завдання дало можливість учасникам попрактикувати своє вміння працювати в команді та взаємодіяти із кожним її членом, щоб потім застосувати їх на своїх уроках і розвинути у своїх учнів. Учасники мали онлайн-зустріч з Володимиром Кличком про управління викликами. Це була мотивуюча розмова, яка дала вчителям фізичного виховання наснагу на реалізацію власних локальних проєктів. Завершився проєкт челенджами від Еліни Світоліної, Марини Бех-Романчук, Володимира Кличка та Анни Різатдінової. Учасники «Посилки успіху» виявили сміливість, креативність і активно долучились до цих челенджів.

Попереду на учасників чекає ще один виклик — реалізація власного локального проєкту для учнів і тренінгу для своїх колег. Локальний проєкт передбачає організацію спортивних змагань для учнів, щоб застосувати отримані знання та навички, нові методики, а також зацікавити школярів до занять спортом. Ми віримо, що наші учасники обов’язково зможуть використати набуті знання та навички у своїй роботі, а також реалізують власні локальні проєкти.



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Photo 2022 07 27 00.09.23 Klitschko Foundation, а що там у 2021?
28 липня 2022 · 7 хвилин читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання