Проєкт #FootballPeople розпочато!

13 жовтня 2020 · 3 хвилини читання

Цьогоріч Klitschko Foundation бере участь у міжнародному русі #FootballPeople, в якому беруть участь  понад 50 країн світу. На проєкті учасники дізнаються про те, як боротися з різними формами дискримінації, на які наражаються дівчата у футболі. Такі сесії допоможуть учасникам освоїти навички та інструменти, які допоможуть їхнім ученицям подолати психологічні труднощі, пов'язані з дискримінацією.

Протягом 5 днів 20 учасників братимуть участь в навчальних онлайн-сесіях, присвячених забезпеченню рівних можливостей для кожного та боротьбі з дискримінацією та ексклюзією у спорті.

«Заняття спортом є надзвичайно важливими для розвитку людини, як фізичного, так і ментального. Та, на жаль, залученість дітей до занять фізичного виховання в школах бажає бути кращою. На це є різні причини: відсутність безпечного спортивного інвентарю, застарілі методики викладання, булінг на уроках. Окрему увагу слід приділити дискримінації учнів за видами спорту. Мабуть, усі ми знайомі зі стереотипом, що футбол — це гра для хлопців, а от гімнастика — то для дівчат. Але ж насправді займатись і тим, і іншим можуть  і хочуть усі, але стереотипи не дають висловитись!

Ми не можемо стояти осторонь тих викликів, з якими зіштовхується молодь. Протягом 17 років Klitschko Foundation завжди намагався реалізовувати проєкти чи долучатись до ініціатив задля розвитку спорту в Україні: встановлювали спортивні майданчики, забезпечували школи спортивним інвентарем, залучали вчителів фізичного виховання до проходження навчальних тренінгів. Цієї осені ми долучаємось до #FootballPeople weeks. Приєднуючись до цієї ініціативи, ми поширюємо одну із наших цінностей — можливості для кожного. 

Вже з 12 по 22 жовтня, ми разом із партнером FareNet реалізуємо #FootballPeople weeks. Ми хочемо популяризувати заняття спортом серед дівчат, тому плануємо провести навчальні онлайн-сесії для тренерів про те, як заохочувати до спорту учениць і як підвищити їхню активність. Віримо, що цей проєкт допоможе нам запалити у дівчатах-підлітків бажання вести активний спосіб життя та займатись спортом», —каже Аліна Носенко, директорка Klitschko Foundation.

Учасники проєкту зможуть взяти участь у лекціях на такі теми: гендерна рівність, дискримінація, стереотипи в спорті, розвиток професійних навичок.

Після цього вони реалізують проєкти для молодих спортсменок у своїх громадах для того, щоб підвищити залученість дівчат до різноманітних спортивних активностей.

Партнером у реалізації проєкту є FareNet — організація, що складається з мережі НУО, спортивних клубів та груп вболівальників, спрямованих на боротьбу з усіма формами дискримінації на всіх рівнях спорту. Виступаючи проти расизму, гомофобії, ультраправого націоналізму та дискримінації людей з інвалідністю, FareNet створив #FootballPeople weeks як спосіб боротьби з дискримінацією у футболі. FareNet є партнерами та донорами Klitschko Foundation на наших антидискримінаційних семінарах для спортивних тренерів, надаючи навчальний матеріал, який використовувався у попередніх проєктах, проведених в межах #FootballPeople Weeks.



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Photo 2022 07 27 00.09.23 Klitschko Foundation, а що там у 2021?
28 липня 2022 · 7 хвилин читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання