«Обрії майбутнього 7.0»: підсумки проєкту для сміливих

06 квітня 2021 · 3 хвилини читання

30 березня завершився п’ятиденний семінар «Обрії майбутнього 7.0» — проєкт для сміливих. 20 учасників, учнів і учениць 10-их класів, говорили на значущі філософські теми і розкривали свій лідерський потенціал. Потрібна сміливість, щоб ділитися думками і втілювати власні проєкти. Буває страшно розпочинати нове і поставити важливі запитання, але потрібно боротись із цією невпевненістю і переживаннями, бо це єдиний шлях до втілення мрій і позитивних змін.

«Обрії майбутнього» — це п’ять днів семінару, які дають підліткам можливість почати мислити критично і планувати своє майбутнє.

Що для мене щасливе життя? Куди рухатися далі? Якою людиною я хочу бути? Як знайти правильний шлях, не піддатися впливу оточення і тисячам суперечливих відповідей в пошуковику? І ще безліч запитань, на які важко знайти відповіді самотужки, ми розглядали разом з підлітками протягом проєкту. 

Перед початком «Обріїв майбутнього» учасники читали і осмислювали тексти видатних авторів, що стосуються фундаментальних засад сучасної цивілізації, людської природи, свободи і справедливості  — тексти Рене Декарта, Іммануїла Канта, Френсіса Фукуями, Ешлі Венса тощо. На семінарі учасники вступили в «діалог рівних» із модераторами, працювали у групах, презентували власні ідеї, а ще поспілкувались із запрошеною гостею — Катериною Крук, яка працює менеджеркою Facebook із публічної політики для України. І все це в онлайн-форматі!

Ігор Єфименко, менеджер проєкту, каже: «Для мене кожен проєкт особливий і «Обрії майбутнього 7.0» не є винятком. Цей проєкт вже третій після переходу в онлайн-формат. Набір 7.0 здивував мене тим, як за рік усі звикли працювати на камеру і як для нового покоління онлайн став рівноцінною заміною офлайн-проєктів. Учасники вразили мене відкритістю до спілкування, позитивом, і, звичайно, своїми ідеями. Коловорот думок та сенсів, які складаються у щось величне — це те, що робить «Обрії майбутнього 7.0» особливими. Попри те, що всі учасники мають різний досвід і оточення, діалог і тексти об’єднали їх на ці 5 днів. Це чудово і я вважаю, що на нас чекає ще багато нового і цікавого, навіть в онлайн-форматі!»

Учасники не лише замислилися про власні життєвий шлях і кар’єру, а також поєднували сенси текстів і ідеї минулого зі своїм баченням майбутнього. У межах діалогу і взаємодії з філософськими ресурсами, вони розвинули навички для успіху в XXI столітті, а саме: критичне мислення, ціннісно орієнтоване лідерство та продуктивну комунікацію з однолітками. Тепер випускники «Обріїв майбутнього 7.0» краще розуміють себе і свій світогляд та готові долучитися до побудови майбутнього локальних громад.

Дар’я, учасниця проєкту, поділилась своїми враженнями:«Я давно слідкую за Klitschko Foundation, і проєкт «Обрії майбутнього» зацікавив мене з першого погляду. Я загорілася та вирішила взяти участь. Можу з впевненістю сказати, що він не просто виправдав мої очікування, а їх перевершив! За цей час я знайшла не лише коло однодумців, а цілу сім‘ю, з якою ми здружилися за такий короткий час.

Мені сподобалися командна робота, цікаві інтерактиви, наші діалоги. За ці п‘ять днів я навчилася не боятись висловлювати свої думки на публіку, слухати інших та в деяких моментах змінила свій світогляд. На мою думку, «Обрії майбутнього» — це про підлітків, які в своєму віці вже готові змінювати світ і наше майбутнє. Вони вмотивовані, комунікабельні та креативні! Тому на локальному проєкті очікую поділитися зі своїми учасниками набутим досвідом та зібрати коло однодумців. Хочу надихнути їх не боятися висловлювати свої думки та взяти участь в «Обріях майбутнього 8.0» проєкті. Упевнена, що ми проведемо час цікаво і з користю».

Ми можемо лише уявляти, які звершення чекають на наших учасників в майбутньому, проте точно знаємо їхній наступний крок в саморозвитку — реалізація локальних філософських семінарів. Протягом наступного місяця підлітки будуть складати програми власних проєктів, вести сторінки своїх проєктів у соцмережах, спілкуватися зі ЗМІ, шукати гостей, що поділяться своїм досвідом. Та найбільша цінність локальних проєктів — це долучення сотень школярів до саморозвитку. Кожний/а учасник/ця проєкту «Обрії майбутнього 7.0» передадуть свої знання та досвід одноліткам. Таким вони чином розширять спільноту молодих українських лідерів.

Ми віримо, що в наших учасників усе вийде! Щоб дізнаватися про їхні успіхи, слідкуйте за нами в соцмережах Instagram та Facebook.

тест тест фото галерея



Інші новини

X 11 (1) Вигравай футболку за донат!
06 грудня 2023 · 1 хвилина читання
Анонс 5 (1) #новини #проєкти
28 серпня 2023 · 2 хвилини читання
Photo 2022 07 27 00.09.23 Klitschko Foundation, а що там у 2021?
28 липня 2022 · 7 хвилин читання
Команда Klitschko Foundat...
11 липня 2022 · 5 хвилин читання